Mikä on Lauluntekijäin Ilta?Vesa Salmi & Tipi Tuovinen

Lauluntekijäin Ilta on Lappeenrannan juna-aseman Asemaravintola Resiinassa  talkoovoimilla
järjestettävä live-klubi lauluntekijöille, esiintyville artisteille sekä yhtyeille genrerajoista välittämättä. Pyrkimyksenämme on järjestää Ilta kerran kuukaudessa, aina tämä ei ole aikataulujen osalta mahdollista. Musiikintekijöitä nähdään monipuolisesti hevareista lastenlauluja esittäviin taiteilijoihin. Iltojen vieraiden musiikkianti esitetään akustisesti "unplugged" hengessä.

Live-iltoihin on yleisöllä vapaa pääsy! Ensimmäinen Ilta järjestettiin 02.10.2010, jossa vieraili lauluntekijä Vesa Salmi kitaristi/tuottaja Tipi Tuovisen kanssa.

Sittemmin vierailemassa ovat käyneet mm. Simo Naapuri, Markojuhani Rautavaara, Catself, Jari Uutela, Ari Wahlberg, Harri Marstio, Amanda Aalto, Kari Pesu, Sami Joensuu, Karri Salo, Too Cream, William Korwenkoski, Mika Peltonen, Jani Wickholm, Esa Eloranta, Harry Kiianen, Esa Suokas ym...

vesa_salmi.jpg

Miten kaikki alkoi?Lasse Hyytinen, Amanda Aalto ja Mika Kokkonen

Eräänä kesäiltana v. 2010 Lappeenrantalaiset muusikot Mika Kokkonen sekä Lasse Hyytinen istuivat juna-aseman terassilla ja alkoivat ideoida säännöllistä lauluntekijöille suunnattua tapahtumaa Lappeenrantaan. Pian oltiinkin
jo etsimässä yhteistyökumppaneita hankkeelle.

Suuri kiitos Lappeenrannan kulttuuritoimelle sekä muille tukijoille, syksyllä 2010 homma saatiin kuin saatiinkin startattua käyntiin. Iltojen suosio on kasvanut hiljalleen, ja niistä onkin tullut osa Lappeenrannan moninaista kulttuuritarjontaa.

Useat paikalliset tahot ja yksityishenkilöt ovat tukeneet ja olleet mahdollistamassa tapahtumien järjestämista ja iltoja. Kiitämme kaikkia talkoolaisia ja muita tahoja, sekä tietysti kaikkia artisteja ja esiintyjiä tähänastisesta! 

400940_533472720012916_777436538_n.jpgAsemalla Soi - festivaali


Lauluntekijäin iltojen lisäksi asemapihalla järjestetään
kesäisin myös Asemalla Soi - festari. Neljänä vuotena
(2011, 2012, 2013 ja 2014) järjestetty blueshenkinen ja rento
tapahtuma on vetänyt ihmisiä terassin sekä asemapihan
täyteen!
 

 


loydat_meidat_facebookista_150.gif